Шукати в цьому блозі

середу, 29 серпня 2012 р.

Цікаві породи котів - Американський керл


Ще одна цікава порода котів яку я волів би вам представити:


Американський керл (англ. American curl)  - це порода напівдовгошерстих і короткошерстих котів. Коти цієї породи середніх розмірів, пропорційні, мають красиву шовковисту шерсть середньої довжини з щільно прилеглими до тіла волосками. Очі в них можуть бути різних кольорів, але повинні відповідати забарвленню шерсті, яка також може мати різний колір. Характерна риса цієї цікавої породи котів - загорнуті назад вуха! Інтелігентна, дружня, грайлива, невимоглива, добре пристосовується до нових умов проживання. На даний момент існує два різновиди цієї породи: напівдовгошерста і короткошерста. Перша різновид більш популярна, ніж друга.
 
У 1981 році в штаті Каліфорнія (США) була виявлена ​​кішка з дивними вухами: вони в результаті мутації виявилися закрученими назад. Через місяць вона завагітніла, і у двох із її народжених котенят вуха були точно такими ж! Саме з цієї кішки і почалася нова порода. Над її потомками почалася селекційна робота, по завершенні якої деякі американські Фелінологічні організації визнали нових кішок як породу, названу американський керл. В наш час американський керл найбільш популярний в США, в інших країнах він зустрічається рідко.
 
 Хоча їхні чудові загнуті вушка є досить милими. Прааавда?

Ось така ще одна цікава порода зі світу котів ) Найблищім часом чекайте від мене ще цікавинок і цікавих фактів про котів. Мурк ваш кіт.

Немає коментарів:

Дописати коментар