Шукати в цьому блозі

четвер, 23 серпня 2012 р.

Цікаві породи котів - Манчкін


Декілька днів тому я розказував вам про породу Ла перм з США, а сьогодні мова піде про ще одного представника цікавих порід котів

Манчкін
 
Манчкіни дуже незвичайні коти.  
При середній довжині тіла їх лапки коротші ніж у звичайних котів у 2-3 рази, через цю особливість їх іноді називають таксами світу котів. Але зовнішнім виглядом дивацтва не обмежуються. Цікаві ці коти тим, що  тоді як звичайні кішки, щоб озирнутися, встають на задні лапки, манчкін сідає на стегна і міцно впирається хвостом в підлогу. У такому положенні кіт може перебувати досить довго, а звисаючі з боків коротенькі лапки роблять його схожими на кенгуру, до того ж виглядає це дуже комічно. )


Цікавим фактом є те, що  утворилася ця порода не в результаті селекції, а через спонтанні мутації, приблизно в 30-х роках минулого століття, в усякому разі саме в цей час Європа вибухнула повідомленнями про кумедних коротколапих котів. Народження манчкінів обумовлено наявністю в їх генотипі домінантного гена ахондроплазії. Якщо один з батьків має даний ген, то серед кошенят буде кілька коротконогих.
Названі на честь дивного народця із книги «Чарівник з країни Оз» манчкіни володіють чудовим характером - миролюбні, товариські і ласкаві, тим не менше вони здатні постояти за себе.



На сьогодні все! Сподіваюсь вам сподобалась розповідь про ще одного представника цікавих порід котів.  Наступного разу мова піде про бобтейлів, цікавої породи котів з загадкогово сходу :3

Немає коментарів:

Дописати коментар