Шукати в цьому блозі

четвер, 9 серпня 2012 р.

Цікаві факти про котів. Частина 2

цікаві факти про котів

Якщо ви вже ознайомилися з першою частиною добірки цікавих фактів про котів, пропоную вам другу частину.

Цікаво, що коти мають у середньому 12 рухливих вусиків з кожного боку їх морди. В основі вусів -величезна кількість нервових закінчень за допомогою яких кіт отримує інформацію про все, що його оточує: про предмети, про вітер, про температуру і таке інше. Якщо коту відрізати вуса, він стане погано орієнтуватися в просторі, наприклад, погано полювати і взагалі відчувати себе дуже непевно. 

Коти приносять користь нашому здоров’ю. Коли ми гладимо кота, у нас знижується частота серцебиття і кров'яний тиск.  Таким чином, людям з серцево-судинними захворюваннями корисно мати кота, так вони мають шанс прожити довше.


Коти люблять висоту, так само як її люблять, скажімо, леопарди і ягуари, що сплять на деревах. Якщо ж коти падають з висоти, то їх внутрішнє вухо керує балансом і допомагає приземлитись точно на лапи. 

Ще трохи цікавого про котів. Коти обожнюють спати на папері. Адже цей матеріал не лише приємно шарудить, але і є дуже теплим та мяким, бюсь об заклад ви часто бачили, як коти вмощуються на вашу свіжу газету чи книгу. 

А от чого коти не люблять, так це замкнений простір, тому якщо в вашій квартирі будуть зачинені двері - це буде неабияк муляти вашому вусатому улюбленцю.
Ще цікаві факти про котів. Гадаю, ви помічали, що коти люблять добряче поспати,  але чи знали ви, що коти сплять приблизно 18 годин на добу!

Підсумовуючи цікаві факти про котів, можна дійти лише одного висновку, коти – інопланетні істоти! : ) Про це твердять багацько людей, адже як можна інакше пояснити всі ці дивовижні здібності, яких немає в інших земних тварин? Лише позаземним походженням! Коти насправді вихідці з інших планет місія яких – спостерігати за істотами що живуть на Землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар