Шукати в цьому блозі

неділю, 19 серпня 2012 р.

Цікаві коти Частина 2

Цікаві коти
Нещодавно я презентував для вас цікавих котів нашого світу! А сьогодні цей список поповниться ще парочкою цікавих котів. Зустрічайте:


Тібблс - кіт що знищив цілий вид пташок



 В 1894 році на острові Стівенс побудували маяк, працювати на якому став доглядач Девід Лайелл, він привіз із собою свого кота Тібблса. Кіт почав полювати на невеликих птахів і іноді приносив своєму господареві здобич. А той якось зберіг кілька птахів і передав ученим. В 1895 році ними був описаний новий вид новозеландських кропив'яників. На той час правда жодного живого представника на острові вже не лишилось, їх винищив єдиний хижак на острові - Тібблс!






Тигр - кіт президента США

Багато хто може переплюнути наступного нашого цікавого кота в цікавості, але мало хто з домашніх тварин спричинив стільки хвилювань як він. Тигр, кіт 30-того президента США Куліджа молодшого. Він очолював США з 1923 по 1929 рік і був великим любителем тварин. Мав принаймні двох котів. Тигр був його улюбленцем, дуже цікавим. Одного разу він пішов на прогулянку і не повернувся. Тоді схвильований господар звернувся у радіозверненні до всієї нації з проханням допомогти знайти і повернути кота. Незабаром хтось знайшов кота білі Меморіалу Лінкольна і повернув президенту.
Після того, що сталося, на президентських котів наділи нашийники з жетонами, на яких був напис «Білий дім». На нещастя, після цього Тигр знову пропав, але вже безповоротно. Ймовірно, з жетоном він став легкою здобиччю колекціонерів, які тепер без зусиль могли зрозуміти, що це кіт президента. Ще дещо цікаве про котів:


Хіммі - найтовстіший кіт в світі





Найтовстішим котом у світі вважається кіт на ім’я Хіммі, що жив у місті  Каірнс в Квінсленді, в Австралії. Він важив 21,3 кілограми і помер у віці 10 років від проблем зі здоров’ям. Одразу після його смерті книга рекордів Гінеса перестала приймати заявки на найтовстішого кота світу, і правильно! Не гоже так розкормлювати власних улюбленців, тим паче що бажаючих побити рекорд отого скільки!








Сніжок - 6 пальцевий кіт Хемінгуея

Ернест Хемінгуей насправді не був великим пошановувачем котів... доки одного разу його друг капітан Стенлі Декстер не приніс в будинок дивне кошеня, у якого замість п'яти пальців на оксамитових лапках, було шість! Кошеня назвали Сноубол (Сніжок) і скоро воно підкорило серце Хемінгуея.  В наш час у колишньому будинку Хемінгуея в Кі-Уесті живе ціле сімейство 6-палих котів. Всі вони ведуть свій родовід від Сніжка і є справжнім скарбом, на який приїздять подивитись туристи звідусіль.




 
Ось такі цікаві коти знаходяться в нашому списку сьогодні. Сподіваюсь, вам сподобалось. Чекайте від мене нових цікавинок вже скоро!

Немає коментарів:

Дописати коментар