Шукати в цьому блозі

неділю, 26 серпня 2012 р.

Цікаві породи котів - Бобтейл


Як я і обіцяв, сьогодні мова піде про ще одного представника цікавих порід котів - Японського Бобтейла!

  Японський бобтейл - порода котів, родом з Японії. В якості окремої породи вона була визнана в 1968 році. У Великобританії і континентальній Європі ці кішки все ще досить рідкісні.
В Японії ж коти цієї породи були відомі дуже давно і служили об'єктом поклоніння протягом багатьох століть. Як я вже розповідав в статтях про незвичайних котів  в середні віки в Японії вважали, що в хвості кішки накопичуються злі сили. Тому японці спеціально відбирали котів, які не мають хвоста. Поза межами Японії бобтейли почали поширюватися лише після Другої світової війни, коли деякі американські солдати почали їх вивозити до себе на батьківщину в США.

 Швидше за все, ген, відповідальний за деформацію хвоста бобтейла, занесли до Японії його предки, доставлені з Китаю, на Курильські острови порода потрапила разом з японськими поселенцями, можливо близько тисячі років тому, де зараз мешкає, як острівна популяція Курильських бобтейлів.

Японський бобтейл порода невибаглива, не має слабкостей в ареалі проживання, і повноправно є аборигенної породою. Японський бобтейл невибаглива в розведенні, але без належного суворого відбору і тривалої роботи над чистотою породи, може втратити свій породний стандарт, і віддалено нагадуватиме фігурки народного промислу Манекі-неко. А саме:  схудне - отримає  вузьке тіло, втратить загострені вуха і позбудеться своєї "самурайської стійки".


Ось така от цікава порода котів. Якщо хочете дізнатися більше цікавих фактів про котів або взнати нових представників цікавих порід котів читайте мій блог і надалі. Ня!

Немає коментарів:

Дописати коментар