Шукати в цьому блозі

понеділок, 13 серпня 2012 р.

Породи котів

Породи котів
Сьогодні я розкажу вам про те, як на землі утворилися усі ці породи котів. Різноманітність порід домашнього кота – це результат багатовікової селекції і, в меншій мірі, випадкових генетичних мутацій. Деякі породи котів, такі як сибірська, тайська або ангорська вважаються природними, або аборигенними породами домашнього кота, тому що були виведені на основі котів ізольованих популяцій з районів їх природного походження.


Деякі гібридні породи (наприклад, бенгальська кішка або хауси), які є гібридами домашнього кота і дрібних диких кішок, відбулися в результаті в'язки домашнього кота із особиною одного з диких підвидів.



У всьому світі реєстрацію порід котів здійснюють різні фелінологічні організації, які визнають різну кількість порід кішок, починаючи від звичайних і закінчуючи рідкісними породами котів. Кожна організація має своє уявлення про визнані нею породи, це закріплено у спеціальному описі даної породи, що називається стандартом породи.

Основними фелінологічними організаціями, які складають списки, описують породи котів і проводять міжнародні виставки є:  FIFe (Міжнародна федерація кішок) та WCF (Всесвітня федерація кішок), а також не слід забувати про CFA (Асоціація любителів кішок); ICU (International Cat Union); TICA (Міжнародна котяча асоціація); МФА (Міжнародна фелінологічна Асоціація); WACC (World Association of Cat Clubs).

Хоча всі вони мають у своїх списках різну кількість признаних порід котів, загалом же у світі виведено близько 256 як звичайних так и рідкісних порід котів. В наступних постах ми детально ознайомимося з ними.

Немає коментарів:

Дописати коментар